Спортски центар Пирот

Пирoт-град спорта

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Почетна Пројекти MОДЕРНИЗАЦИЈА И ОБНОВА СПОРТСКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У ПРЕКОГРАНИЧНОМ РЕГИОНУ МОНТАНА-ПИРОТ

MОДЕРНИЗАЦИЈА И ОБНОВА СПОРТСКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У ПРЕКОГРАНИЧНОМ РЕГИОНУ МОНТАНА-ПИРОТ

Број пројекта:2007CB16IPO006-2011-2-202

11.10.2013

Данас је одржано представљање пројекта прекограничне сарадње,,Модернизација и обнова спортске инфраструктуре у прекограничном региону Монтана Пирот''. Која се реализује у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

Водећи партнер на пројекту је Спортски центар Пирот а партнер општина Монтана. Вредност пројекта је 682.045 е,од чега ће за реализацију пројекта општини Пирот отићи 220.000 евра и остатак општини Монтани.

Пројектом је у општини Пирот предвиђена изградња мини Пич терена у насељу Прчевац и ново клизалиште и реконструкција стадиона Огоста у општини Монтана.

Пројекат предвиђа и низ других активности радионица,коперативних догађаја активности видљивости у циљу јачања прекограничне сарадње.

 

ОТВОРЕН МИНИ ПИЧ ТЕРЕН У НАСЕЉУ ПРЧЕВАЦ

04.11.2014

Данас је отворен Мини пич терен у насељу Прчевац који је израђен реализацијом пројекта прекограничне сарадње,,Модернизација и обнова спортске инфраструктуре прекограничном региону Монтана Пирот'',у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Бугарске Србије.

Председник општине Владан Васић казао је да са великим задовољством присуствује свечаном отварању овог пројекта. Ми имамо седам актуелних пројекта прекограничне сарадње са општином Монтана у Бугарској које успешно реализујемо или смо реализовали и Монтана је наш најуспешнији партнер. Урађен је мини-пич терен са пратећим објектима а ускоро добићемо и клизалиште на Омладинском стадиону-казао је Васић.

Директор Спортског центра Ненад Ђорђевић казао је да је Пирот због великих улагања у спорт један од ретких градова кога надлежни у Министарству спорта увек истићу као пример осталима.Драго ми је да Спортски центар сваке године изводи по један капитални објекат,прошле године Омладински стадион,раније скијалиште,тако да сам заиста поносан. Посебно ми је драго јер мештани већ брину о мини-пич терену.Терен у Прчевцу је сада сваког дана пун деце и то је заиста прелеп призор-казао је Ђорђевић.

ОТВОРЕНО КЛИЗАЛИШТЕ У ПИРОТУ

16.12.2014

На омладинском стадиону отворено је клизалиште које је набављено у оквиру реализације пројекта прекограничне сарадње,,Модернизација и обнова спортске инфраструктуре у прекограничном региону Монтана Пирот''.Пројекат се реализује у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска Србија. Водећи партнер на пројекту је Спортски центар Пирот а партнер општина Монтана.

Клизалиште су отворили председник општине Пирот Владан Васић,директор Спортског центра Пирот Ненад Ђорђевић и заменик председника општине Монтана Тихомир Антонов.

Ненад Ђорђевић је рекао да је на Сајму спорта који је недавно одржан у Београду,овај пројекат оцењен као најбољи у региону.Председник Васић је презадовољан сарадњом са општином Монтана и најавио да су припремљени нови пројекти са којима ће заједно конкурисати на народном конкурсу за средства из ИПА фондова ЕУ.

Заменик председника општине Монтана Антонов истакао је изузетну добру сарадњу општине Пирот и општине Монтана и рекао је да ће ова сарадња наставити реализацијом неких будућих пројеката.