Спортски центар Пирот

Пирoт-град спорта

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Почетна Акције
Акције

Промоција спорта

Спортски центар Пирот иницирао је низ промотивних кампања које имају за циљ указивање на важност спорта. СЦП се придружио кампањи Министарства омладине и спорта „Карактером против насиља“ на локалном нивоу – са циљем промоције позитивних узора - младих и успешних спортиста носиоца златних медаља са државних првенства.

Велика пажња посвећује се популаризацији школског спорта па  су  на иницијативу СЦ Пирот школска такмичења медијски покривена редовним извештавањем у локалним - телевизиским и штампаним медијима.

 

Спорт особа са инвалидитетом

Посебна пажња посвећена је особама са инвалидитетом и са посебним потребама па су спортски објекти хале „Кеј“  урађени по овим стандардима. У току је изградња приступне рампе подржана од стране Министарства  спорта и омладине у оквиру пројеката спортске инфраструктуре, а у плану је изградња спортског терена за инвалидна лица.

 

Бесплатни програми

Поред улагања у развој спортске инфраструктуре општина Пирот препознаје значај бављења спортом и своју друштвену одговорност доказује кроз различите акције и бесплатне програме, промотивне кампање са основним циљем да се спорт деци учини достуним  и да се мотивишу да се спортом баве и по завршетку ових програма.

 
Још чланака...