Спортски центар Пирот

Пирoт-град спорта

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста
Почетна Акције Бесплатни програми

Бесплатни програми

Поред улагања у развој спортске инфраструктуре општина Пирот препознаје значај бављења спортом и своју друштвену одговорност доказује кроз различите акције и бесплатне програме, промотивне кампање са основним циљем да се спорт деци учини достуним  и да се мотивишу да се спортом баве и по завршетку ових програма.

 

Једна од највећих таквих акција је „Божићна школа спортова“ која се одржава већ 10 године у току зимског школског распуста са основним циљем да деца на квалитетан и креативан начин проведу слободно време. Ова акција је до сада окупила преко 5.000 деце основношколског узраста, деце из вртића, средњошколаца и деце са посебним потребама који су  заједно са својим вршњацима похађали 52 школу спортова: пливања, скијања, шаха, стрељаштва, стоног тениса, тениса, каратеа, бокса, кик бокса, кошарке, рукомета, одбојке, малог фудбала, америчког фудбала, балета, фудбала,  и школе ткања, анимације… У оквиру ове акције организован је програм бесплатне теретане и фитнеса намењен средњошколцима. Многи полазници «Божићне школе» данас су активни чланови спортских клубова па је један од циљева ове акције  – омасовљење спортских клубова остварен.

Спортски центар Пирот  организује низ бесплатних програма у току лета на Градском купалишту у Пироту бесплатне школе спортова на води: пливања, ватерпола, веслања, роњења.

Сви бесплатни програми намењени деци укључују и децу са посебним потребама која вежбају заједно са својим вршњацима са основним циљем инклузије кроз спортску активност.

Бесплатни програм корективне гимнастике реализује се у току целе године  у циљу превенције и терапије деформитета коштано мишићног система.

Спортски центар Пирот у сарадњи са фудбалским савезом успешно реализује пројекат „Мини макси„ лиге већ три  године. Кроз ову лигу до  сада је прошло преко 1000 деце.